Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο και το νέο τεύχος του Cook Craft Create

Άργησα φέτος με το ημερολόγιο των αγοριών. Εκτός του ότι ήμουν απασχολημένη με άλλα, δεν είχα και καμία έμπνευση για το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Στο διαδίκτυο βέβαια, γίνεται χαμός και μπορεί να βρει κανείς άπειρες ιδέες, για όλα τα γούστα. Όμως κάποια δεν με βόλευαν, κάποια δεν μου άρεσαν, κάποια ήταν χρονοβόρα, άλλα απαιτούσαν αρκετά έξοδα και πολύ συγκεκριμένα υλικά και έτσι άφησα το θέμα στην τύχη του. Και ποια ήταν αυτή; Οι εφημερίδες!
Κάναμε μαθήματα με τον Φαίδωνα, όταν το βλέμμα μου έπεσε επάνω σε κάτι εφημερίδες. Το μυαλό μου πήγε στα χωνιά που φτιάχνουν οι καστανάδες, μέσα στα οποία πουλάνε τα κάστανα (αγαπημένη ανάμνηση). Έπιασα τις εφημερίδες και άρχισα να τυλίγω τις σελίδες τους σχηματίζοντας χωνιά. Δεν με ενδιέφερε να έχουν ακριβώς το ίδιο σχήμα ή μέγεθος. Έπιασα την κάτω γωνία τους με συρραπτικό, ώστε να μην ανοίξουν αργότερα από το βάρος του περιεχομένου τους και μέχρι ο Φαίδωνας να κάνει τα μαθήματά του, εγώ ετοίμασα 24 χωνιά. Την επόμενη ημέρα (δηλαδή εχθές) τα γέμισα με μικρά δώρα. Τα έκλεισα με διακοσμητικές, αυτοκόλλητες ταινίες κι έπειτα, με ένα συρραπτικό, σταθεροποίησα στο επάνω μέρος χαρτάκια (αυτά που προορίζονται για τρουφάκια και σοκολατάκια) και σημείωσα επάνω τους με χρυσό μαρκαδόρο τους αριθμούς.


Αποφάσισα να τα κρεμάσω στο δωμάτιό τους, σαν γιρλάντα από σημαιάκια και για να μην λερώσω τους τοίχους, τα σταθεροποίησα με σελοτέιπ, γύρω από το κρεβάτι τους.


Λύση της τελευταίας στιγμής και όχι πολύ όμορφη ή χρωματιστή, αλλά εγώ προτιμώ να την βλέπω ως... ρουστίκ χεχε. Ή μήπως vintage; Εκτός αυτού, ανακυκλώσαμε και τις εφημερίδες. Τα παιδιά βέβαια είναι ενθουσιασμένα, τους φαίνονται πανέμορφα - ειδικά το περιεχόμενό τους, οπότε ανυπομονούν να φτάσει η πρώτη του Δεκέμβρη.
Αν είστε κι εσείς της τελευταίας στιγμής και ψάχνετε για οικονομική λύση, στραφείτε στις εφημερίδες. Κι αν βαριέστε τα χωνιά, φτιάξτε μικρές τετράγωνες θήκες. Ή κάτι άλλο, όλο και κάποια ιδέα θα κατεβάσετε.


Και μπορεί φέτος να άργησα λιγάκι με τους στολισμούς και τα ημερολόγια, όμως από πολύ νωρίς έψαχνα χριστουγεννιάτικα θέματα για το περιοδικό μας Cook Craft Create. Αποφασίσαμε με τα κορίτσια να ετοιμάσουμε ένα χορταστικό τεύχος, τόσο επειδή θα είναι γιορτινό, αλλά και γιατί το περιοδικό κλείνει ένα χρόνο!
Τις τελευταίες μέρες τρέχαμε όλες μέσα στον πανικό, γιατί ο καιρός πλησίαζε και τα θέματα ήταν πολλά. Από την άλλη, το στήσιμο του περιοδικού δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά η Αθηνά πείσμωσε και κατάφερε να το ετοιμάσει, ώστε να βγει σήμερα στον αέρα.
Βάλαμε τα δυνατά μας κι ελπίζω να σας αρέσει, να σας ξεσηκώσει, να σας βάλει σε κλίμα γιορτινό και να σας παρακινήσει να δημιουργήσετε, αυτό κιόλας το Σαββατοκύριακο, τις πρώτες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για φέτος. Κι αν δεν έχετε κέφι για κατασκευές, δοκιμάστε τις συνταγές!


Από τα δικά μου χέρια θα δείτε τα λευκά σοκολατάκια με το ινδοκάρυδο, ένα μικρό χωριό από πλαστελίνη, που φτιάξαμε με τα παιδιά και ένα αλλιώτικο "στεφάνι" σε σχήμα καρδιάς, το οποίο στολίζει τώρα έναν τοίχο του σαλονιού μας. Στην προηγούμενη ανάρτηση παρέλειψα επίτηδες να σας το δείξω, ώστε να μην μαρτυρήσω ένα από τα θέματα του περιοδικού, αλλά τώρα πια έφτασε η ώρα. 

  

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δείτε και θα μάθετε στο όγδοο και νέο τεύχος του Cook Craft Create με ένα απλό κλικ!


Σας εύχομαι λοιπόν, καλό Σαββατοκύριακο, με κέφι και δημιουργική διάθεση.
Καλημέρα σε όλους εκεί έξω!

Litsa


 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

16 σχόλια:

  1. Φανταστικό το ημερολόγιο μπράβο αδερφή!!!!!Τέλεια ιδέα! Φαντάζομαι χαρά τα ζωντόβολα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη και τόσο απλή ιδέα! Η αλήθεια είναι οτι τα τελευταία 2 χρόνια λόγω έλλειψης χρόνου δεν κατάφερα να ετοιμάσω ημερολόγια για τα παιδάκια μου οπότε με την ανάρτησή σου με βοήθησες να τους δώσω λίγη παραπάνω χαρά φέτος . Το τεύχος δείχνει φανταστικό. Θα το ¨ξεφυλλίσω" μόλις βρω λίγο χρόνο και ησυχία. Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!! Σούπερ το ημερολόγιο. Τελικά δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!!! Οσο για τα θέματά σου... απολαυστικά και πολλά! Τα χρώματα εναλλακτικά... πόσο όμορφα φαίνονται τα παστέλ ΚΑΙ για τα χριστούγεννα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο! Εγώ σήμερα το βράδυ θα το στήσω. Τώρα τελειώνω τα τελευταία δώρα! Ουφ! Κουράστηκα νομίζω! Αλλά από αύριο χαλαρώνω και θα χαίρομαι με τα τεράστια χαμόγελά τους!
    Filia!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια ανακύκλωση εφημερίδας ή παλιού περιοδικού!Σημασία έχει να δίνουμε λύσεις με απλά πράγματα και αυτό το κατάφερες και με το παραπάνω! Μου άρεσε επίσης πολύ η κρεμάστρα καρδιά!Και του χρόνου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαιρομαι τοσο πολυ που που επεστρεψες με συχνες αναρτησεις!!το τευχος εκπληκτικο!τα χερακια σας ειναι χρυσα! μηπως μπορεις να μου πεις που βρισκουμε τις ειδικες πιαστρες για κερια που χρησιμοποιησες στην προηγουμενη αναρτηση?
    καλες και δημιουργηκες γιορτες σε ολους! χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσα μου ευχαριστώ! Τις πιάστρες θα τις βρεις σε μαγαζί με χριστουγεννιάτικα, ίσως δυσκολευτείς, αλλά νομίζω θα καταφέρεις να βρεις.

      Διαγραφή
  7. Αυτό το στεφάνι το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το είδα!Τα ημερολόγια όπως κι αν είναι στολισμένα,τα παιδιά τ'αγαπούν πολύ και τα βλέπουν πάντα με χαρά...κάτι κρύβεται εκεί μέσα και είναι δικό τους!χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα:-) πολύ όμορφες ιδέες και εύκολες όπως πάντα!φέτος προσπάθησα να κάνω και εγώ πρώτη φορά στην 3χρονη κορούλα μου αλλά πέρα απο κάποιες μινιατούρες που της αρέσουν ζαχαρωτά και σοκολατάκια τι άλλο θα μπορούσα να βάλω?καλές γιορτές με υγεία εύχομαι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ η αλήθεια είναι ότι είναι μικρούλα. Εγώ το πρώτο το έφτιαξα όταν ήταν ο γιος μου τεσσάρων και θυμάμαι πως του είχα βάλει πολλά μολύβια, γόμες, αυτοκόλλητα, μικρά μπλοκ κλπ γιατί ήταν προνήπιο. Υπάρχουν όμως πολλά μικροπράγματα στα παιχνιδάδικα που θα μπορούσαν να της φτιάξουν το κέφι (πέρα από τα ζαχαρωτά και τα σοκολατάκια φυσικά χαχα). Ή να της βάλεις μικρά μηνύματα π.χ. σήμερα θα πάμε βόλτα με το πατίνι ή σινεμά ή ότι άλλο την διασκεδάζει. Κι επειδή δεν μπορεί να διαβάσει, θα μπορούσες ίσως να της τα ζωγραφίσεις με απλοϊκό τρόπο. Σε βάζω σε μπελάδες ε; Χαχα ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο

      Διαγραφή
    2. Και φυσικά να την χαίρεσαι!!

      Διαγραφή
  9. Όλα είναι τόσο ωραία ειδικά το ημερολόγιο, το στεφάνι,η κρεμάστρα καρδιά.... είναι υπέροχα και φυσικά και η γιρλάντα με τα σημαιάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τελεια πανεξυπνο ημερολογιο για κουκετα η Β κληρωση του πανηγυριού τελειωσε και περιμενω την διευθυνση σου για το καθιερωμενο αναμνηστικο δωρο στο katitimou@gmail.com σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία η ιδέα του ημερολογίου με τις εφημερίδες, δεν έχει καθόλου σημασία που δεν είναι χρωματιστά, αλλού είναι το νόημα...στις εκπλήξεις που κρύβονται μέσα...χοχοχο Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!