Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Στολίσματα στο νέο σπίτι

Φέτος δεν είχα όρεξη, το ομολογώ. Η μετακόμιση έσβησε κάθε σπίθα ενδιαφέροντος και διάθεσης για στολισμούς. Φέτος όμως, έγινε και κάτι άλλο. Για πρώτη φορά τα αγόρια έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για τις γιορτές και άρχισαν να ρωτάνε πότε θα στολίσουμε. Ήταν τόσο ανυπόμονοι, που άρχισαν να γίνονται πιεστικοί. Τους υποσχέθηκα ότι θα στολίζαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αν και ήμουν σίγουρη, πως με το που θα έβγαζα τα στολίδια από τα κουτιά, θα έχαναν το ενδιαφέρον τους μέσα στην πρώτη ώρα. Όπως κάθε φορά δηλαδή... Έκανα λάθος! Ήταν η πρώτη φορά που μέχρι το τέλος ήταν εκεί, δίπλα μου, τόσο δίπλα μου, που άρχισα να δυσανασχετώ. Από το ένα άκρο στο άλλο χοχοχο

Βγήκαν τα στολίδια από τα κουτιά

Το δέντρο είναι δικό τους στιλιστικό αποτέλεσμα - κυρίως του Φαίδωνα, πέρα από λίγες δικές μου παρεμβάσεις, αλλά και την τελευταία πινελιά, που ήταν επίσης δική μου. Το δε αστέρι, το τοποθέτησαν στην κορυφή μαζί με τον μπαμπά τους.

Όχι, τα καλώδια και οι κούτες που διακρίνετε, δεν είναι μέρος του στολισμού...

Αυτό που ομορφαίνει το νέο σπίτι, είναι μια μικροσκοπική σκαλίτσα, την οποία αποφασίσαμε να στολίσουμε με μια γιρλάντα. Πάνω της κρεμάσαμε αγαπημένες κάρτες, με τις οποίες φίλοι και συγγενείς μας έστειλαν τις ευχές τους, τα τελευταία χρόνια.


Ένα παραθυράκι που είναι εκεί δίπλα, θέλαμε να δείχνει χιονισμένο κι έτσι φτιάξαμε γιρλάντες "χιονιού" με pom poms, περασμένα σε πετονιά.


Το "Home" πάνω από το τζάκι ντύθηκε με κόκκινο και χρυσό,


ενώ ο ξεχωριστός μας τοίχος, συνδυάστηκε με χρυσό, μιας και μου αρέσουν οι αντιθέσεις.


Τα μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα φαναράκια, έμειναν στη θέση τους, μόνο που τα φτερά στα κλαδιά αντικαταστάθηκαν από διακοσμητικά χρυσά κουκουνάρια, πλάι στο βάζο με τα φρέσκα κλαδιά πεύκου.


Φυσικά, μια γωνιά στο σπίτι διεκδίκησαν και φέτος τα σπιτάκια, που μοιάζουν με μπισκοτόσπιτα και είναι η αδυναμία μου,


αλλά και τα διάφορα μανιτάρια. Μερικά μάλιστα τα κόλλησα με blue tack επάνω σε ένα κομμάτι ξύλο.


Κι επειδή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς κεριά δεν υπάρχει, κάθε σημείο του σπιτιού έχει σίγουρα ένα κερί, κηροπήγιο, ποτήρι για ρεσώ, φαναράκι κλπ.


Αυτά τα κεριά μάλιστα, εξαιτίας των οποίων όλο το σαλόνι μοσχοβολάει κανέλα, στραπατσαρίστηκαν το καλοκαίρι λόγω ζέστης και στράβωσαν, αλλά αγαπώ τόσο το άρωμά τους, που λυπάμαι να τα ανάψω...


Στην είσοδο, κρεμάστηκε το NOEL, που είχα κολλήσει πέρυσι πάνω σε λινάτσα, για να μας υπενθυμίζει ότι οι γιορτές πλησιάζουν.


Στα ράφια, τα χρώματα είναι πιο γήινα και ζεστά. Διάφορες αποχρώσεις του ξύλου συνδυάζονται μεταξύ τους και η αδυναμία μου είναι τα ξύλινα αστέρια που μου έκοψε πέρυσι ο Πα.


Στο φωτιστικό πάνω από την τραπεζαρία, κρέμασα ένα κλαδί και πάνω του στερέωσα ειδικές πιάστρες για κεράκια.


Για κάποιο λόγο, η καλύτερή μου στιγμή, η πιο αγαπημένη, είναι όταν διακοσμώ και στολίζω την τραπεζαρία. Φέτος επέλεξα να την "ντύσω" με λευκό και κόκκινο και σε αυτό βοήθησε πολύ η εταζέρα. 



Όλα τα αντικείμενα στήθηκαν εκεί και έδεσαν τόσο όμορφα μεταξύ τους. Χριστουγεννιάτικες μπάλες, κουκουνάρια, ποτηράκια για ρεσώ, ζαχαρωτά μπαστούνια και μικρά μπιμπελό, στήνουν ένα σκηνικό όλο γλύκα.


Αυτά τα σκανταλιάρικα ξωτικά, τα δώρισε η μαμά μου πέρυσι στα αγόρια, ένα για τον καθένα. Τα λατρεύω! 


Τριγύρω υπάρχουν παντού κεριά, μεταξύ των οποίων και το ξύλινο κηροπήγιο.


Και φυσικά είναι έτοιμα τα τέσσερα κεριά, ένα για κάθε μία από τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, πριν τα Χριστούγεννα. Βυθισμένα σε καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα, περιμένουν το πρώτο τους άναμα...


Ένα μικρό, συνθετικό δεντράκι στολίζει και την κουζίνα, να μην είναι παραπονεμένη. Πλάι του, λίγα καλαμάκια, χριστουγεννιάτικα κι αυτά, μέσα σε μία κουκλίστικη κούπα, την οποία σύντομα θα προτιμήσω για τον καφέ μου. 


Τα είδα στην πιο χαρούμενη κανάτα του διαδικτύου (Happy Teapot) κι επειδή πάντα ήθελα μια όμορφη γιορτινή κούπα, δεν αντιστάθηκα.


Και κάπως έτσι μπήκαμε σε άλλους ρυθμούς, πιο χαρούμενους, πιο εορταστικούς και απολαμβάνουμε το στολισμένο μας σπίτι. Βέβαια, ο Φαίδωνας δεν είναι ευχαριστημένος, του φαίνεται λίγο, θέλει λέει κι άλλα στολίδια. Επειδή όμως δεν υπάρχει χώρος για άλλα, τα κουτιά ξαναμπήκαν στο πατάρι.

Και του χρόνου λοιπόν και καλά στολίσματα σε όσους το έχετε ακόμη στο πρόγραμμα. 
Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι!
Ένας μήνας έμεινε...

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook
https://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

18 σχόλια:

  1. τι ομορφιες!! υπεροχοι οι στολισμοι σας Λιτσακι!!! Αντε κι εγω πρεπει σιγα σιγα!! καλημέρα και πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη η διακόσμηση. ..Κάθε γωνιά ξεχωριστή...καλές γιορτές με υγεία και αγάπη να περάσετε στο ζεστό σπιτικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΓΙΚΗ η διακόσμηση σας Λίτσα μου!!! Δηλαδή, αν είχες όρεξη τι θα έκανες;;;; χαχαχαχα Και του χρόνου κορίτσι μου!!! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι υπέροχοι, υπέροχοι στολισμοί! Που να είχες και περισσότερη όρεξη δηλαδή. Με ξεσήκωσες, οπότε με βλέπω να στολίζω το Σ/Κ μια και τα παιδιά μου το ζητάνε. Πάντως αυτά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στων οποίων την διακόσμηση παρεμβαίνει παιδικο χεράκ νομίζω οτι είναι τα ομορφότερα. Δεν ξέρω, μάλλον είναι η χαρά τους και η θετική τους αύρα. Και το μπλεέμε το χρυσό πόσο όμορφα έδεσαν! Και του χρόνου εύχομαι με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι πρέπει να είναι! Νέο σπίτι, νέα αρχή, νέα όρεξη! Τα παιδιά μπήκαν στο κλίμα αμέσως και σίγουρα παρέσυραν και εσένα, γιατί βλέπω τεράστια ποικιλία από στολίδια και λαμπερά εορταστικά αντικείμενα! Και του χρόνου Λίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραμυθένιο σκηνικό!! Και του χρόνου με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε κορίτσι τι μαγικά έκανες πάλι; Επαναλαμβάνομαι αλλά θα το ξαναπώ : Μας κομπλαρεις να το ξες ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ ομορφα ολα Λιτσα!!! Το δεντρο υπεροχο και περισσοτερο υπεροχο το κανει η πινελια των παιδιων και πολυ καλα κανεις και τα αφηνεις να το στολισουν οπως εκεινα θελουν. Κι ας μην ειναι ολα "συμμετρικα" και "τελεια" στο τελος. Εχουν άλλη ζεστασια τα δικα τους χερακια :)
    Η λινατσα με το NOEL ειναι πολυ αγαπημενη μου, οπως και τα ξυλινα αστερια του Πα. Το κοκκινο-λευκο στην τραπεζαρια πολυ καλη επιλογη! Μπραβο Λιτσακι. Και του χρονου!!!!

    Κι εμεις στολισαμε το Σ-Κ και το βραδυ της Κυριακης η ερωτηση που με αποτελειωσε "Τι αλλο θα στολισουμε μαμα;;" Ηθελα να της πως ενα δυνατο "ΤΙΠΟΤΑ" απο την κουραση που ενιωθα. Αλλα της ειπα οτι μπορει να παρουμε κανενα επιπλεον αυτοκολλητο και μετα τελος :) Ευγενικη ημουν ε; ε; ε; :) :)

    Καλο απογευματακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λιτσάκι πανέμορφα!!! Μπράβο βρε κορίτσι και μεγαλύτερο μπράβο στους μικρούς βοηθούς που σε ξεκούνησαν :-)
    Και του χρόνου! Λατρεύω τα φυσικά στοιχεία στο χώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο πολύ ωραία όλα! Άντε και του χρόνου με υγεία! Ο τοίχος με το χρυσό μοναδικός! Συμφωνώ κι εγώ ότι τα ξύλινα αστέρια είναι υπέροχα! Καλή συνέχεια σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο βρε κοριτσάκι... όμορφα, πολύ όμορφα! Με το καλό να γιορτάσετε..
    Η σκαλίτσα δεν παίζεται, πετυχημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eντάξει έχω ξετρελαθεί τώρα!Ειδικά ο ξεχωριστός σας τοίχος -που είναι βαμμένος στο αγαπημένο μου χρώμα- με τα χρυσά στολίδια είναι υπέροχος.Καλές γιορτές...Με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παραμυθένιο το σκηνικό σας Λίτσα μου! Όλα υπέροχα, μπράβο σε όλους σας! Καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και αρμονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφη διακοσμηση οπως πάντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από κοντά είναι όλα πολύ πιο όμορφα και μαγικά. Φανταστική διακόσμηση γεμάτη χρώμα και ζεστασιά για ακόμη μια φορά...το μαγικό σας christmas home....Το αγαπώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!