Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινή διακόσμηση και στο μπαλκόνι

Τώρα, αν πω ότι κάθομαι και απολαμβάνω το μπαλκόνι μας από την ημέρα που το φτιάξαμε και μετά... θα είναι ψέμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν υπάρχει χρόνος και τα βράδια βρέχει και ρίχνει χαλάζι, οπότε τα μαζεύουμε όλα όπως όπως, μην τα πάρει και τα σηκώσει ο αέρας!
Τα πρωινά όμως, με τον καφέ στο χέρι, βγαίνω να κόψω τα ξερά φύλλα ή άνθη και παρατηρώ, μήπως κάποιο από τα φυτά έχει νέα μπουμπούκια. Και τα περισσότερα με ανταμείβουν με τα άνθη τους και τα όμορφα χρώματα.


Παρόλο που οι ζέστες δεν έσφιξαν ακόμη, εγώ φόρεσα και στο μπαλκόνι τα θαλασσινά του. Λίγα βότσαλα, μικρά σφουγγάρια που μάζεψα από την παραλία και αρκετά κεριά που επιπλέουν σε νερό, δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα.


Έπεσα και σε κάτι όμορφες κατασκευές στο pinterest και αποφάσισα να πειραματιστώ. Γυάλινες μπάλες, γύρω από τις οποίες υπάρχει πλεγμένο σχοινί. Είδα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να τις φτιάξει ΕΔΩ (κλικ), αλλά δεν είχα διάθεση να βάψω μπάλες μόνη μου. Θυμήθηκα αυτές τις πλαστικές που είχα δει σε μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών και αποφάσισα να τις χρησιμοποιήσω. Δυστυχώς δεν βρήκα διάφανες ή σιέλ και έτσι πήρα σε ανοιχτό πράσινο. Έδεσα γύρω τους το σχοινί με τον τρόπο που είδα στην παραπάνω παραπομπή, με την μόνη διαφορά, ότι άφησα στο κάτω μέρος κρόσσια.
Τις κρέμασα δίπλα απ' το παράθυρα, κοντά στο βάζο με τα βότσαλα.


Έδειξαν πολύ όμορφα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν ήταν περισσότερες θα έδειχναν ακόμη πιο καλύτερα. Αν βρω στα χρώματα που θέλω, τότε θα φτιάξω σίγουρα περισσότερες.
Αν ρίξετε μια ματιά ΕΔΩ, θα καταλάβετε τι εννοώ.


Το Σάββατο λοιπόν, για πρώτη φορά αποφάσισα να ανάψω όλα τα κεριά και τα λαμπάκια και αράξαμε στο μπαλκόνι. 


Η ατμόσφαιρα ήταν απόλυτα χαλαρωτική και τελικά άξιζε τον κόπο ο καιρός που αφιέρωσα για την μεταμόρφωση του μπαλκονιού. Νομίζω πως τα βράδια θα μεταφερθώ εκεί για τα καλά, με βιβλία, περιοδικά και δροσερά ποτά.


Καλή εβδομάδα σε όλους με ρυθμούς χαλαρούς, καλοκαιρινούς και όχι τρελούς! Αρκετά πια με την τρέλα της ρουτίνας. Τώρα θέλουμε μόνο την θερινή τρέλα, εκείνη που πάει πακέτο με τα όνειρα θερινής νυκτός...
Καλημέρα!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook


15 σχόλια:

  1. Φοβερη ατμοσφαιρα....χαλαρωτικη! Μπραβο Λιτσα!
    Την καλημερα μου και τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι τέλειες φωτογραφίες!! Τι υπέροχη που είναι η βεράντα σου!!!!!!!!!!! Σου εύχομαι να την απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε, ελπίζω απο εδώ και πέρα ο καιρός να μη μας κάνει άλλα τσαλιμάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μπαλκόνι σας έγινε ονειρεμένο!
    Μακάρι να σταματούσε κι αυτός ο ανάποδος καιρός τις παραξενιές του.
    Καλή εβδομάδα να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδυλλιακό περιβάλλον! Εύχομαι να το απολαύσετε όσο πιο πολύ γίνεται! Κι εμένα μ΄αρέσουν ιδιαίτερα αυτά τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι..το πρόβλημα είναι ότι μετά από μια γεμάτη μέρα τις περισσότερες φορές δεν έχω κουράγιο ούτε γι αυτό,χαχα! Ευτυχώς που υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή εβδομάδα Λίτσα μου...άσε τον καιρό να αισθάνεται φθινόπωρο εμείς καλοκαίρι έχουμε και το αποδεικνύεις περίτρανα με το υπέροχο μπαλκόνι σου! Υπέροχη η κατασκευή με τις διάφανες μπάλες και το σχοινί. Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντυπωσιάστικα. Ειδικά με τις βραδυνές λήψεις με τα φωτάκια και τα κεριά αναμένα. Σούπερ και η κατασκευή με τις μπαλες. Πάω να δω πληροφορίες...
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ίδιο παθαίνω κι εγώ..φτιάχνω το μπαλκόνι και στο τέλος δεν το απολαμβάνω τόσο όσο θα ήθελα!
    Και μια θαλασσινή νότα χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία ιδέα οι μπάλες με τα σχοινιά και μου αρέσει ιδιαίτερα και το πράσινο χρώμα τους! Το βράδυ είναι ειδυλλιακά στο μπαλκόνι σου Λίτσα! Καλά να περάσετε με την οικογένειά σου εκεί το καλοκαίρι με γέλια και μαζώξεις!!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύχομαι να το απολαύσετε όσο πιο πολύ γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και μόνο που δεν είναι κατακλεισμένο το μπαλκόνι σου με μυριάδες παιχνίδια σαν το δικό μου, μου φτάνει για να μου φτιάξει η διάθεση! ΄πόσο μάλλον τώρα που είναι και τόσο εξαιρετικά στολισμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε Λίτσα τι τέλεια ατμόσφαιρα έχεις φτιάξει?? Τελικά φέτος είδα πολύ όμορφες γωνιές από πολλές φίλες! Να το χαρείς κορίτσι μου και να το απολαμβάνεις κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. aaaxxxx! Τι ωραίο! Σαν να ξεκουράστηκα και μόνο που κοίταξα τις φωτο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι μπάλλες σου δεν υστερούν πραγματικά σε τίποτε από αυτές του pinterest! Έκανες φοβερή δουλειά, Λίτσα! Μπράβο σου! Ονειρεμένο είναι το μπαλκόνι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την έχασα αυτή την ανάρτηση! Αξιζε τον κόπο η προσπάθεια! Τόσο γεμάτο, ζεστό και αρμονικά δομημένο! Τα φωτάκια τα ζήλεψα! Από την άλλη δευτέρα θα φτιάχνω κι εγώ μπαλκόνι στο καινούργιο σπίτι! Γιούπι! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!