Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πίνακας για donuts

Στο προηγούμενο post δεσμεύτηκα να σας γράψω αναλυτικά, πώς κατασκεύασα τον πίνακα των donuts στο πάρτι των αγοριών.


Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο diy θα το χαρακτήριζα περισσότερο ως "πατέντα" και λιγότερο ως "κατασκευή" και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοώ:
Λοιπόν, ψάχνοντας διάφορα διακοσμητικά για το "πάρτι των χρωμάτων" έπεσα επάνω στους πίνακες για τα donuts, που αφενός είναι εντυπωσιακοί, αφετέρου ήξερα καλά ότι κάτι τέτοιο θα ενθουσίαζε τα παιδιά. Ήταν όμως ήδη πολύ αργά για να παραγγείλω έναν μέσω διαδικτύου (δεν θα έφτανε εγκαίρως) και εκτός αυτού, κάποιοι μου φάνηκαν πολύ ακριβοί. Άρχισα να σκέφτομαι τρόπους για να τον κατασκευάσω μόνη μου, αλλά άλλοι ήταν πολυέξοδοι, άλλοι περίπλοκοι, μέχρι που... θυμήθηκα τον πάλιο μου πίνακα ανακοινώσεων! Παρατημένος και σκονισμένος στο γραφείο μου, δεν είχε πια καμία χρήση, οπότε ήταν η τέλεια λύση και άξιζε να κάνω μια προσπάθεια.

Έβγαλα και πέταξα τις εικόνες με τις οποίες τον είχα στολίσει πριν τρία χρόνια και αγόρασα ένα γαλάζιο χαρτόνι με πουά. Το έκοψα στις κατάλληλες διαστάσεις, ώστε να καλύψει την επιφάνεια του πίνακα και το στερέωσα με πινέζες. Οι πινέζες που έχω είναι διαφανείς και με μακριά "λαβή", οπότε μου φάνηκαν ιδανικές για να κρεμάσω εκεί τα donuts.


Αφού στερέωσα το χαρτόνι, έγραψα στο επάνω μέρος με μαρκαδόρο την λέξη "donuts" κι έπειτα μέτρησα ίσες διαστάσεις, ώστε να καρφώσω τις 12 πινέζες (όσα ήταν και τα γλυκά).


Τελικά το πείραμα πέτυχε, αν και ένας-δύο λουκουμάδες έπεσαν επάνω στο έπιπλο, γιατί οι πινέζες δεν ήταν αρκετά μακριές, ώστε να κρεμαστούν σωστά. Μικρό το κακό όμως, γιατί τους ξανακρέμασα και στο τέλος σταθεροποιήθηκαν μια χαρά. Ειδικά τα donuts με σοκολάτα ήταν πολύ σταθερά και φυσικά ήταν και η πρώτη επιλογή των παιδιών!


Τόσο απλή ήταν αυτή η κατασκευή και με εντυπωσιακό αποτέλεσμα, οπότε σας τη συνιστώ δίχως δεύτερη σκέψη! Κι αν έπρεπε να δώσω κάποια tips, αυτά θα ήταν τα εξής:
  • αν επιλέξετε κι εσείς πίνακα ανακοινώσεων, τότε καρφώστε κάτι πιο μακρύ από το οποίο θα κρεμαστούν οι λουκουμάδες π.χ. καρφάκια
  • μετρήστε ίσα τις αποστάσεις που θα έχουν τα donuts μεταξύ τους, για να είναι το αποτέλεσμα πιο συμμετρικό και όμορφο.
  • Η διχρωμία στους λουκουμάδες χαρίζει στον πίνακα και τον κάνει πιο εντυπωσιακό, ωστόσο τα donuts με γλάσο ή σοκολάτα (και όχι πασπαλισμένα με ζάχαρη) είναι πιο σταθερά! Επίσης ήταν και πιο αγαπητά στους μικρούς μας φίλους!
  • Προτίμησα να στήσω τον πίνακα επάνω σε ένα έπιπλο και τον ακούμπησα στον τοίχο, οπότε δεν χρειάστηκε να καρφώσω τον τοίχο για να τον κρεμάσω.


Όταν το πάρτι τελείωσε, αφαίρεσα το γαλάζιο χαρτόνι, το οποίο είχε λερωθεί από τους λουκουμάδες, αλλά ο πίνακας ήταν πεντακάθαρος! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά λοιπόν, οπότε αν το τολμήσετε σας, εύχομαι καλή επιτυχία στις δημιουργίες σας και καλό ξεφάντωμα στα πάρτι σας! 

Καλημέρα σε όλους εκεί έξω!

Litsa

7 σχόλια:

  1. Παρα πολυ όμορφο! Δε ειχα ιδεα βασικα οτι υπηρχε κατι τετοιο! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή ιδέα και πώς να μη ξετρελάνει τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν σου πω τώρα ότι μόλις είδα τη φωτογραφία νόμιζα ότι ήταν ψεύτικα τα donuts, θα με πιστέψεις; αχαχαχα Τέλεια ιδέα, μπράβο Λιτσάκι!!! Να τους χαίρεσαι και πάλι! Και του χρόνου με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρα πολύ ωραία ιδέα, και πόσο γλυκούλι το πουά! Όχι οτι τα donuts χρειάζονται στόλισμα για μένα, και κρυμένα μέσα στο σπίτι σου να τα είχες θα τα εντόπιζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δλδ ηταν ενας πινακας...σερβιρισματος των ντονατς????
    Χαχαχα!!! Τρρρεελειιοοοο!!!!!
    🍩🍭🍩🍭🍩

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dennis donuts house θα βρείτε πολλές ιδέες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλεια η ιδέα σουυ! Ο γιός μου έχει γενέθλια σε ένα μήνα και έψαχνα να βρω ιδέες για την διακόσμηση του πάρτυ του. Σίγουρα θα φτιάξω τον πίνακα σου και θα των γεμίσω με τα αγαπημένα του donuts με Donut Bueno και Μπισκότο. Εμείς πέρνουμε από τα everest, είναι τα καλύτερα με διαφορά https://www.everest.gr/sunodeutika-kafe/donuts/neo-donut-bueno-cookies/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!