Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Με όψη μάρμαρου

Πάει καιρός που είχα πρακολουθήσει ένα βιντεάκι στο instagram, όπου είδα να δίνουν σε διάφορα κεραμικά και γυάλινα αντικείμενα την όψη μάρμαρου, αλλά δεν έβρισκα τον χρόνο να το δοκιμάσω κι εγώ. Έπειτα το ξέχασα, τελικά το θυμήθηκα, αλλά θεωρούσα ότι δεν είχα κατάλληλα σκεύη, μέχρι που θυμήθηκα ότι κάπου στο μπαλκόνι είχα δύο λευκά κασπό. Τα έψαξα, τα βρήκα, τα έπλυνα καλά, τα σκούπισα και τελικά τα μεταμόρφωσα. Και το πείραμα πέτυχε και είμαι χαρούμενη! Χα! Είναι τόσο διασκεδαστική διαδικασία, που πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις κι εσύ!

Λοιπόν, σίγουρα θα έχεις βερνίκια/όζες/μανό (καταλάβες έτσι;). Διάλεξε τα χρώματα που θέλεις να συνδυάσεις! Έπειτα γέμισε ένα μπολ με κρύο νερό.


Ρϊξε μέσα στο νερό λίγες σταγόνες από κάθε χρώμα και συνδύασέ τα όπως θέλεις! Γενικώς βάλε ό,τι τραβαέι η όρεξή σου!


Και τώρα πάρε το κεραμικό ή γυάλινο σκεύος σου (κασπό, πιάτο, κηροπήγιο, κούπα, ποτήρι... ό,τι βαρέθηκες και θέλεις να το αλλάξεις, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι με το λευκό κανεί καλύτερη αντίθεση) και βούτηξέ το απαλά και όσο βαθιά θέλεις μέσα στο νερό με τα χρώματα. Όταν το ξαναβγάλεις προσεκτικά, θα διαπιστώσεις ότι τα βρνίκια έχουν δημιουργήσει κάτι σαν φίλτρο επάνω στο σκεύος, μια λεπτή μεμβράνη. 


Ακούμπησε ό,τι έχει βάψει επάνω σε λίγο χαρτί και μόλις σταθεροποιηθεί καλά το χρώμα, σκούπισέ τα σκεύη με το χαρτί ταμποναριστά και απαλά!  
Με μία οδοντογλυφίδα μπορείς εύκολα να μαζέψεις το χρώμα που έχει απομείνει στην επιφάνεια του νερού κι έπειτα να ρίξεις νέα χρώματα!


Με αυτόν τον απλούστατο και γρήγορο τρόπο, ανανεώνεις κάποια διακοσμητικά αντικείμενα και μάλιστα δίχως να ξοδέψεις ευρώ. Όμορφο δεν είναι;


Αμέσως τρύπωσε η άνοιξη στο σπίτι με χρώματα ζωηρά και φωτεινά!


Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Κι όταν το δοκιμάσετε, κάντε μου μια χάρη: μπείτε στο instagram και ανεβάστε φωτογραφίες από τα αντικείμενα που μεταμορφώσατε με το hashtag #marbledbylts
Θα χαρώ πολύ να δω τις μεταμορφώσεις σας! Επίσης στο προφίλ μου στο instagram θα δείτε και κάποια βιντεάκια με τα βήματα της διαδικασίας! Κι αν δεν έχετε instagram, στείλτε μου φωτογραφίες στη σελίδα του facebook! Περιμένω!


Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι! Καλημέρα και καλό ΣΚ!

Litsa

5 σχόλια:

  1. Αααα, πολύ ωραία ιδέα και φαίνεται πανεύκολη! Να ρωτήσω, άμα μεταμορφώσουμε τις κούπες μας, δεν θα φύγει το χρώμα με το πλύσιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια ιδεα για να αξιοποιησουμε οχι μονο τα παλια κασπω αλλα κ τα παλια μανο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ ωραία ιδέα και το αποτέλεσμα εκπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντυπωσιακό! Αλλά αν πλυθεί η κούπα θα μείνει ή θα φύγει το χρώμα; Μένει να το δούμε στην πράξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία μου δεν θα το συνηστούσα σε κούπα και γενικότερα σε σκεύος που πλένεται συχνά. Κάποια στιγμή το βερνικι θα φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!