Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Χειροποίητα δώρα

Οι ευχές και τα λόγια σας, η ανταπόκρισή σας και η ειλικρινή σας φροντίδα στην τελευταία ανάρτηση, ήταν πραγματικά συγκινητική! Σας ευχαριστούμε πολύ για κάθε όμορφο λόγο, για κάθε σημαντική ευχή, για κάθε υπέροχη σκέψη!
Συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε, μιας και αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Άλλωστε αυτό θα ήθελε κι εκείνος...

Παρατηρώ σιγά σιγά το περιβάλλον γύρω μας να αλλάζει. Οι βιτρίνες φορούν τα γιορτινά τους, που και που παίρνει το μάτι μου λαμπιόνια να αναβοσβήνουν, κάποιοι είδα ότι στολίσατε ήδη, μάλιστα κάπου πήρε το αυτί μου και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν είμαστε ακόμη σε φάση στολίσματος, αν και τα παιδιά πετούν τη σκούφια τους έστω και για λίγα λαμπάκια. Όμως το φθινόπωρο δεν το χάρηκα ακόμα και τώρα που έπιασαν τα πρωτοβρόχια το απολαμβάνω περισσότερο και θέλω να του δώσω λίγο χρόνο ακόμη, πριν να μπει οριστικά ο χειμώνας!

Πριν λίγες μέρες με αφορμή μια γιορτή, ετοίμασα τρεις μικρές φθινοπωρινές συνθέσεις για μερικούς φίλους. 
Καθώς επιστρέφαμε από το σχολείο με τα παιδιά, μαζέψαμε φύλλα πράσινα και κόκκινα. Είχα αγοράσει εδώ και καιρό τρία κεριά σε διαφορετικές αποχρώσεις και τρία μεταλλικά πιατάκια για τη σύνθεση.  Όλα τα υπόλοιπα τα είχα ήδη στη διάθεσή μου, όπως μικρά κουκουνάρια, βελανίδια και διάφορους άλλους καρπούς.


Πρώτα απ' όλα άλειψα τα φύλλα με κόλλα για ντεκουπάζ, η οποία σφραγίζει τους πόρους των φύλλων, με αποτέλεσμα να κρατούν την υγρασία τους. Έτσι αντέχουν περισσότερο καιρό, δίχως να μαραθούν και να ξεραθούν άμεσα. Εκτός αυτού αποκτούν και μια όμορφη γυαλάδα.


Με τη θερμόκολλα σταθεροποίησα τα φύλλα επάνω στο πιατάκι κι έπειτα κόλλησα τα κεριά. Γύρω τους κόλλησα τους υπόλοιπους καρπούς, και στο τέλος τύλιξα γύρω από τα κεριά λίγο σχοινάκι για να ομορφύνει η εικόνα τους.


Έτοιμα πια, τα τύλιξα μέσα με διάφανο σελοφάν περιτυλίγματος και τα παρέδωσα με αγάπη στους φίλους μας.


Ξέρω ότι δεν θα κρατήσουν πολύ. Ίσως μέχρι να καεί το κερί... όμως ειλικρινά δεν με πειράζει. Άλλωστε είναι κάτι φθινοπωρινό και το φθινόπωρο σε λίγο καιρό θα δώσει τη θέση του στον χειμώνα. Μου αρκεί που τους άρεσε και που θα τους κρατήσει συντροφιά για λίγες ακόμα βραδιές μέχρι τα Χριστούγεννα!


Δεν έμεινε πολύς καιρός και σε λίγο οι αναρτήσεις θα γεμίσουν πολύχρωμες μπάλες και λαμπερά στολίδια. Ως τότε όμως μπορούμε να απολαύσουμε τη φύση στα καλύτερά της, ντυμένη με τα πιο ζεστά της χρώματα!


Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι!


Litsa

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα!Κι εγώ φθινοπωρινή ανάρτηση σήμερα!!Επιμένουμε σε αυτήν την εποχή γιατί μάλλον δεν την χαρήκαμε αρκετά χαχαχα Η ιδέα σου πολύ όμορφη και εύκολη για ένα δωράκι,με αγάπη φτιαγμένο.Τα προτιμώ περισσότερο αυτά τα δώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφα Λίτσα μου... έχουν την σφραγίδα σου και πάνω απ όλα είναι χειροποίητα, είναι δηλαδή δώρα καρδιάς! Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!

    www.artdecorationcrafting.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο όμορφα είναι!!! Μου αρέσει που κρατάς λίγο ακόμα το φθινόπωρο, του αξίζει άλλωστε!!! Καλή συνέχεια στα ωραία που ετοιμάζεις και καλή δύναμη σε όλη την όμορφη οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο δίκιο έχεις....αισθάνομαι ακριβώς το ίδιο...και το λέω με ένα ύφος "αγανάκτησης"....είναι τόσο όμορφη αυτή η επόχη - και δεν βγάζω καμία εποχή εκτός - αλλά να ....θέλω να την απολαύσω, να "χορτάσω" τα χρώματά της.....νιώθω οτι της "κλέβουν την παράσταση"....έπρεπε να το πω ....Σ'ευχαριστώ πολύ....
    Απολαμβάνω όλα αυτά που δημιουργείς....καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!