Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Το φετινό δώρο για τη δασκάλα

Ναι το ξέρω. Είμαι εκτός τόπου και χρόνου, αφού ο καιρός πέρασε, τα σχολεία έκλεισαν και τα δώρα δόθηκαν πια στους δασκάλους. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι παιδικοί σταθμοί ακόμη ανοιχτοί, οπότε κάποιοι ίσως αναρωτιούνται τι θα δωρίσουν στους δασκάλους. Επιπλέον, η ιδέα αυτού του δώρου είναι παντός καιρού και όχι μόνο καλοκαιρινή, οπότε μπορεί κανείς να το έχει υπόψιν του για άλλη περίοδο.

Η σύλληψη της ιδέας βέβαια δεν ήταν δική μου, να 'ναι καλά το pinterest που καθώς ψαχνόμουν για κάτι εμπνευσμένο, έπεσα επάνω σε αρκετές φωτογραφίες με το teacher survival kit. Ένα σχολικό κιτ επιβίωσης για δασκάλους, το οποίο μπορούν να έχουν πάντα μαζί τους και το οποίο μπήκε σε εφαρμογή αμέσως μόλις βρήκα ένα κουτί με διαχωριστικά στο εσωτερικό του.

Το τι θα περιέχει το κιτ αυτό, εξαρτάται από το τι χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι στην καθημερινότητά τους. Εμείς (πάντα παρέα με τον Φαίδωνα που με συμβούλευε, μιας και γνωρίζει το γούστο της κυρίας του) βάλαμε σφραγίδες, γόμα, ξύστρα, σελοτέιπ, αυτοκόλλητα επιβράβευσης, μαρκαδόρους και μπογιές, ετικέτες, συνδετήρες, πιαστράκια, blanco, κόλλα, κορδέλες, λαστιχάκια και καραμελάκια. Κιτ χωρίς κάτι γλυκό, δε γίνεται!


Αφού μπήκαν όλα στη θέση τους, το στολίσαμε με όμορφα χαρτιά, γράφοντας επάνω τους μικρά μηνύματα, ενώ ο Φαίδωνας ετοίμασε και την κάρτα που συνόδευε το δώρο του.


Το μήνυμα που γράψαμε στο εξωτερικό του κουτιού, το είχα δει πριν πολύ καιρό στο ίντερνετ και μου φάνηκε υπέροχο, γιατί είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι δάσκαλοι που συναντάς στη ζωή σου μπορούν να αποτελέσουν "οδηγό", μπορούν να καθορίσουν τις επιλογές σου και να επηρεάσουν το υπόλοιπο της ζωή σου, δίχως καλά καλά να το καταλάβεις. Μπορούν να σε σημαδέψουν και δυστυχώς, όχι πάντα θετικά. Προσωπικά είχα την εμπειρία και των δύο περιπτώσεων, για την οποία έχω γράψει στο παρελθόν. 

Επειδή η κυρία του Φαίδωνα ανήκει στην κατηγορία των δασκάλων που εμπνέουν, που παροτρύνουν, που δίνουν μια γλυκιά ώθηση, που συμβουλεύουν, που αγκαλιάζουν και φιλούν με πραγματικό ενδιαφέρον κι αγάπη τα παιδιά, που έχουν πάντα κάτι καλό να πουν, που είναι ειλικρινείς, αλλά κι επειδή τα παιδιά που αποφοιτούν από το σχολείο εδώ και χρόνια, έχουν πάντα τα καλύτερα να πουν για εκείνη - προφανώς όχι τυχαία, γι αυτούς και άλλους πολλούς λόγους, αποφάσισα ότι αξίζει να της το γράψουμε. 


Το εσωτερικό του κουτιού στολίστηκε από τον Φαίδωνα κι έπειτα το κουτί έκλεισε και μαζί με την κάρτα έφτασε στα χέρια της δασκάλας του την τελευταία μέρα του σχολείου, σε μια άκρως συγκινητική για όλους μας συνάντηση...


Την αποχαιρετήσαμε με την ελπίδα να της φανεί χρήσιμο το δώρο αυτό την επόμενη χρονιά και κάθε χρονιά!
Το δε περσινό ήταν κρεμασμένο στην τάξη τους καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ο Φαίδωνας στο κλείσιμο του σχολείου μου εκμυστηρεύτηκε με χαρά, πως ό,τι και να γίνει, η δασκάλα του θα τον "έχει" πάντα μαζί της, μέσω του κάδρου που της χάρισε πέρυσι.  


Πάει κι ο Ιούνης φίλοι μου κι εύχομαι να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι!

Υ.Γ. αν κάποιος ενδιαφέρεται για το κουτί με τα διαχωριστικά, το βρήκα σε κατάστημα με βιβλία και είδη χειροτεχνίας, στο τμήμα με τα διάφορα (πλαστικά ή χάρτινα) κουτιά. Σε περίπτωση που δε βρείτε κουτί, ρίξτε μια ματιά στο pinterest για εναλλακτικές λύσεις.


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

19 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη ιδέα!! Τώρα που θα γίνει πρωτακι το κορίτσι μου θα το έχω υπόψιν!!! Ελπίζω να έχει μια δασκάλα που θα την εμπνεύσει... Καλό καλοκαίρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σουπερ το δωρακι σας!!! τυχερη η δασκαλα ασας που την αγαπατε τοσο πολυ!! Και φοβερη ιδεα και για αλλες περιπτωσεις επίσης!! Καλη σου μερα Λιτσα μου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ ωραία ιδέα! κάτι αντίστοιχο κάναμε και εμείς φέτος αλλά που διάθεση για ανάρτηση! χαίρομαι πάντως γιατί βλεπω ότι σαν να μας επιστρέφει η όρεξη! καλο υπόλοιπο καλοκαιριού FrauLitsa μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά είναι τέλειο! Και είναι survival kit και για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ όμορφη ιδέα. Η ξαδέρφη μου που είναι νηπιαγωγός μου είπε ότι πριν μερικά χρόνια της χάρισαν ένα τετοιο παρόμοιο δώρο και ήταν από τα πιο πρωτότυπα δώρα που είχε λάβει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια δασκαλα που εμπνεει θα αξιοποιησει σιγουρα το δωρο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια δασκαλα που εμπνεει θα αξιοποιησει σιγουρα το δωρο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έψαχνες τυχαία για το τέλειο δώρο Λιτσάκι μου! Η δασκάλα σας προφανώς ανήκει στους ξεχωριστούς γιατί δυστυχώς για εμάς δε ανήκουν όλοι σε αυτή την πλευρά... Τυχερός ο μικρός σου Φαιδωνας τυχερή και η δασκάλα σας που έχει στην τάξη της αυτό το αστεράκι! !!! Καλό καλοκαίρι λοιπόν! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έψαχνες τυχαία για το τέλειο δώρο Λιτσάκι μου! Η δασκάλα σας προφανώς ανήκει στους ξεχωριστούς γιατί δυστυχώς για εμάς δε ανήκουν όλοι σε αυτή την πλευρά... Τυχερός ο μικρός σου Φαιδωνας τυχερή και η δασκάλα σας που έχει στην τάξη της αυτό το αστεράκι! !!! Καλό καλοκαίρι λοιπόν! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλεια ιδέα το κιτ επιβίωσης! Το φτιάξατε κι έτσι πολύχρωμο και χαρούμενο. Όσο κι αν μοιάζει μακρινή η επόμενη σχολική χρονιά, είναι σίγουρο ότι μόλις ξεκινήσει, θα έχει το Φαιδωνάκι στο μυαλό της. Καλό καλοκαίριιιιι <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιλάμε το πόσο μου αρέσουν τα σχολικά δεν περιγράφεται!! Πολύ ωραία ιδέα και η κάρτα υπέροχη!!!
    Φιλιά,

    Βάσω η μαμά πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σούπερ ιδέα! Και πρακτικό και μούρικο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολύ ωραίο το δώρο για τη δασκάλα σας!!! και η κάρτα όμως είναι καταπληκτική, την αγοράσατε έτοιμη ???
    Μαρία Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ πολύ! Ναι η κάρτα είναι έτοιμη, αγορασμένη από βιβλιοπωλείο.

      Διαγραφή
  14. χρησιμοτατο το δωρακι σας... να σας πω ποτε εχω γενεθλια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πόσο όμορφη ιδέα!! :) Θα χαιρόμουν πολύ να το πάρω σαν δώρο!
    Xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οοο...εξαιρετικό! οι δασκάλες νομιζω θα ενθουσιαστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ωραία ιδέα και σκεφτόμουν τι δώρο να κάνουμε και εμείς...θα δω τι θέλει και η ζουζούνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!