Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Σχολικά κεράσματα

Κάθε φορά που πλησιάζουν τα γενέθλια των αγοριών, σπάω το κεφάλι μου για το κέρασμά τους στο σχολείο. Μέχρι πρότινος είχα να ετοιμάσω μόνο του Φαίδωνα, όμως ο Ορφέας μεγάλωσε και είναι προνήπιο πια, οπότε φέτος έπρεπε να σκεφτώ και τους δικούς του φίλους. 
Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα πολύ εύκολα να αγοράσω δύο σακουλάκια σοκοφρέτες ή κάτι ανάλογο και να πάψει το θέμα να με απασχολεί, αλλά για κάποιο λόγο θέλω κάθε χρόνο να παιδεύομαι. Απολαμβάνω να μπαίνω στην κουζίνα και να ετοιμάζω κάτι για εκείνους και τους φίλους τους και εκείνοι τελικά χαίρονται όταν αντικρίζουν τα τυλιγμένα κεράσματα. 

Φέτος λοιπόν, αποφάσισα να ετοιμάσω για τον Φαίδωνα cupcakes βανίλιας σε ποτήρια (με καπάκι), τα οποία είχα φτιάξει και στο παρελθόν. Δοκιμασμένο, ασφαλές και εντυπωσιακό το κέρασμα αυτό, εύκολο να το ετοιμάσει κανείς και προσαρμοσμένο στην εποχή.
25 κεϊκάκια μπήκαν σε πλαστικά ποτήρια και λόγω ζέστης δεν τα στόλισα με βουτυρόκρεμα, αλλά με πραλίνα φουντουκιού (κοινώς nutella). Κάθε cupcake συνοδεύονταν από ένα πλαστικό κουταλάκι, ώστε να φαγωθεί εύκολα το topping. Τα ποτήρια καπακώθηκαν για να μεταφερθούν πιο εύκολα και ένα αυτοκόλλητο στο εξωτερικό τους, χάριζε ευχές στον γενεθλιάζοντα.


Για τους φίλους του Ορφέα ετοίμασα μικρά ρυζόγαλα. Κρίνοντας από τα παιδιά μου που λατρεύουν το ρυζόγαλο, σκέφτηκα ότι θα αρέσει και στα φιλαράκια του Ορφέα, που είναι και πιο μικρά.


Παρόλο που εμείς αγαπάμε την κανέλα, αποφάσισα να την αποφύγω και να πασπαλίσω τα ρυζόγαλα με πολύχρωμα confetti. Στολισμένα με καραμελένια κεράσια, έφτασαν στον προορισμό τους.


Και κάπως έτσι πέρασαν και τα φετινά γενέθλια...

Σας στέλνω την καλημέρα μου και σας αφήνω με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψω σύντομα με νέα ανάρτηση, για το πάρτι των αγοριών.

Καλημέρα εκεί έξω...


Litsa
 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

10 σχόλια:

  1. Πολλές ευχές με αγάπη...Να τους καμαρώνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Καλά η ιδέα με τα ρυζόγαλα φοβερή. Δυστυχώς η κόρη μου δεν θα το έτρωγε αλλά δεν είναι και αντιπροσωπευτικό δείγμα, χεχε! Φιλάκια και να χαίρεσαι τα υπέροχα αγόρια σου! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία που τα έφτιαξες πάλι! Τα ρυζογαλάκια τέλεια ιδέα, με ενθουσίασε, θα χτύπαγα άνετα 2-3...χεχε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Λίτσα!
    Με μαγειρική ή ζαχαροπλαστική δεν ασχολούμαι, όμως και μόνο απ'τις φωτογραφίες δείχνουν υπέροχα!!
    Ξέρεις τι μου θύμισες καθώς διάβαζα την ανάρτησή σου αυτή; Κάτι που είχα ακούσει παλιά σε μια ομιλία: "Η αγάπη είναι εφευρετική"!
    Κι εδώ, η αγάπη της μάνας βρήκε 2 πολύ όμορφους κι έξυπνους τρόπους :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίθανες ιδέες ,μπράβο σας !Να είστε σίγουρη ότι θα τα θυμούνται μια ζωή όχι μόνο τα καμάρια σας αλλά και οι συμμαθητές τους !Έκανα τα ίδια όσο το δικό μου καμάρι ήταν στο σχολείο ,ειλικρινά δεν τραβάω κανένα ζόρι να το κάνω και τώρα που είναι στο Πανεπιστήμιο ,γνήσια Ελληνίδα μάνα σαν να λέμε!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα!να χαίρεσαι τα αγοράκια σου!
    πολύ όμορφη η ιδέα με τα κεκακια σε ποτηρι.ουτε λερωνονται , ούτε τους πέφτει κάτω!
    τα ρυζόγαλα μου άρεσαν έτσι όπως τα στόλισες...αλλά τα δικά μου ζουζούνια ούτε που να τα δουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύχρονα τα αγορια σου Λιτσακι!! Υπεροχα τα κερασματα σας!!! Και του χρονου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να τα χαίρεσαι τα αγοράκια σου Λιτσάκι!
    Να είναι πάντα γερά και χαρούμενα κι εσείς να τα καμαρώνετε!
    Υπέροχα και τα δύο κεράσματα! Ωραία η ιδέα του ρυζόγαλου και διαφορετική αν μη τι άλλο!
    Περιμένουμε και την ανάρτηση από το πάρτι!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τους χαίρεσαι! πάντα ευτυχισμένοι να είναι!
    Υπέροχα τα κεράσματα για άλλη μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!