Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πολλά μπαλόνια, ένα κέρασμα και μια φωλιά

Νομίζω πως τα φετινά ήταν τα πιο απολαυστικά γενέθλια των αγοριών. Φταίει μάλλον που και ο Ορφέας είναι πια σε ηλικία που αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερα, οπότε το διασκεδάζουν πολύ, αφού μοιράζονται τη χαρά τους!
Φέτος αποφάσισα ν' ακολουθήσω την τακτική της Άσπας και το προηγούμενο βράδυ με βρήκε να φουσκώνω μπαλόνια, ώστε να τα δουν όταν ξυπνήσουν.Ο ενθουσιασμός τους ήταν τεράστιος και ο Φαίδωνας ανυπομονούσε να γυρίσει σπίτι, για να παίξουν μαζί, σ' ένα δωμάτιο γεμάτο μπαλόνια. 



Η ημέρα ήταν αφιερωμένη σ' εκείνους! Στην κουζίνα μοσχομύριζε η αγαπημένη τους μακαρονάδα και κάθε τόσο χτυπούσε το τηλέφωνο για ευχές, αλλά και το κουδούνι για δώρα, που έστελναν άνθρωποι αγαπημένοι από μακριά... Έπαιρναν τα δώρα σε δόσεις κι έτσι είχαν το χρόνο να τα χαρούν και να τα απολαύσουν, μέχρι να έρθουν τα επόμενα. Και βέβαια κοντά σε εκείνους, έπαιρνα κι εγώ το κατιτίς μου! Το αποκορύφωμα ήταν το δέμα από Γερμανία, που όλως τυχαίως έφτασε και τελευταίο. 


Λίγο πριν πέσει για τα καλά η νύχτα, τους τραγουδήσαμε, τους λούσαμε με ευχές κι εκείνοι έσβησαν τα κεριά τους στα μικρά μπισκοτογλυκάκια τους, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα σβήσουν και επίσημα τα κεριά της τούρτας τους. 



Με τον Φαίδωνα είχαμε συζητήσει για το κέρασμα που θα μοίραζε στους συμμαθητές του και συμφωνήσαμε να φτιάξουμε κάτι για να συνοδεύσουν το πρωινό (ή και βραδινό) γάλα τους. 

Έλιωσα, λοιπόν, κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την μοίρασα σε πλαστικά κουταλάκια και την πασπάλισα με διάφορα καραμελάκια.


Έψησα και δύο δόσεις μπισκότα βουτύρου, τα "σφράγισα" με αγάπη κι έπειτα μπήκαν όλα σε σακουλάκια.



Έγραψα δυο λόγια σε washi tape και ο Φαίδωνας τα μοίρασε γεμάτος χαρά, λέγοντας σε όλους ότι είναι για το γάλα τους: με το κουτάλι κάνεις το γάλα σοκολατούχο και το μπισκότο είναι για τις βουτιές!



Τώρα έχουμε μπει σε τελική ευθεία για το πάρτι, οπότε είναι το θέμα των ημερών. Όλο και κάτι φτιάχνω, όλο και κάτι ετοιμάζω, ώστε να μην μου πέσουν μαζεμένα.

Ετοιμάζοντας τα σακουλάκια για τους μικρούς καλεσμένους μας

Επειδή όμως πλησιάζει και το Πάσχα, ασχολούμαι παράλληλα και με το στολισμό του σπιτιού. Μπορεί οι λαγοί και τα κοτόπουλα να βγήκαν από τα κουτιά τους την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά όλο και κάτι μικρό προκύπτει, οπότε οι διακοσμήσεις δε σταματούν ποτέ. Έτσι, όταν έφτασε στα χέρια μου αυτή η όμορφη φωλιά, δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ. Μάζεψα αυγά, λαγούς, κλαδιά, τα οποία δεν είχα χρησιμοποιήσει και όλα μαζί συνδυάστηκαν σε μια όμορφη σύνθεση.


Πάει κι ο Μάρτης λοιπόν, αλλά τα βραχιολάκια τα φοράμε ακόμη. Με το τρέξιμο των ημερών ξέχασα να πω στα παιδιά να τα βγάλουμε. Όχι τίποτε άλλο, φοβάμαι μην δεν μας κάψει φέτος ο ήλιος, έτσι όπως πηγαίνει το πράγμα. Φτάνουν τα μαρτιάτικα βραχιόλια. Θέλουμε ήλιο και ζέστη!


Καλό μήνα φίλοι αγαπημένοι!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

18 σχόλια:

  1. Πόσο όμορφα όλα! Μπράβο!! Να τα χαίρεσαι με το καλό και το επίσημο πάρτι!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα όμορφη. Τι τέλεια γλυκάκια έφτιαξες. Φαντάζομαι τα πιτσιρίκια θα ξετρελάθηκαν. Συνέχισε να γεμίζεις με ομορφιά τη ζωή τους γλυκούλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφα όλα! Γέμισε η οθόνη μου χρώματα!
    Να τα χαίρεσαι και με το καλό το πάρτι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά δεν ξέρω σε ποιά φωτογραφία να πρωτοσταθώ και να θαυμάσω. Μπράβο για το μεράκι σου!!! Τέλεια η ιδέα με τα μπαλόνια και τα κουταλάκια με σοκολάτα! Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλές ετοιμασίες για το πάρτι και καλό κουράγιο :)
    Να τα χαίρεσαι Λιτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα Λίτσα! Μπράβο που τους έκανες την έκπληξη με τα μπαλόνια, χάρηκα πολύ που το απόλαυσαν. Τώρα φυσικά βρήκες τον μπελά σου. Θα τα θέλουν κάθε χρόνο ;)

    Χρόνια πολλά και χαρούμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειες ιδέες.να τα εκατοστησουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να τα χαίρεστε τα αγοράκια σας Λιτσάκι!
    Εύχομαι ότι καλύτερο!
    Μου άρεσαν πολύ τα κεράσματα σας για το σχολείο. Αυτά τα κουταλάκια είναι πραγματικά απίθανα!
    Με το καλό και το πάρτι σας! Είμαι σίγουρη ότι θα μεγαλουργήσεις πάλι.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να τους χαιρεσαι Λιτσακι!! Πολυχρονοι , δυνατοι και παντα αγαπημενοι!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!! Καλό μήνα και με το καλό το πάρτυ σας !! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα στα αντράκια σου !!!Να τα χαίρεσαι!!!!!Ολα υπέροχα τα έφτιαξες!!!!!Με το καλό το πάρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι όμορφα τα κεράσματα! Τα κρατάω ως ιδέα για του χρόνου μιας και τα δικά μας γενέθλια περάσανε! Υπεροχη και η φωλίτσα! Φιλιά πολλά!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λάτρεψα την ιδέα με τα κουταλάκια!!!!

    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωωωω καλές ετοιμασίες Λιτσάκι! Να τα χαίρεσαι τα αγόρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωωωω καλές ετοιμασίες Λιτσάκι! Να τα χαίρεσαι τα αγόρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!