Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Σοκολατένια μπισκότα με κομμάτια καραμέλας

Άλλη μια δόση για μπισκότα σήμερα λοιπόν, μόνο που αυτή τη φορά είναι σοκολατένια, αλλά πάντα χριστουγεννιάτικα. Το κυριότερο όμως είναι ότι γίνονται πολύ γρήγορα και είναι μια ιδανική συνταγή για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Κι επειδή το πιο πιθανό είναι ότι τα υλικά τα έχετε ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας, μπορείτε να τα φτιάξετε ευθύς αμέσως.

Θα χρειαστείτε:
(για περίπου 40 μπισκότα)
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ άγλυκο κακάο σε σκόνη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
125 γρ ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
125 γρ μαλακό (κρύο) βούτυρο
1 μέτριο αυγό
3 κουταλιές σούπας λικέρ ή ρούμι (εγώ έβαλα γάλα επειδή τα τρώνε τα παιδιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τους πάει το αλκοόλ)

για να γαρνίρουμε τα μπισκότα:
μία πλάκα μαύρη κουβερτούρα (125 γρ)
δύο καραμελένια μπαστουνάκια σπασμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση:
Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ευκολία: ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι. Έπειτα το πλάθουμε σε ένα μακρύ κορδόνι και το κόβουμε σε φέτες, όπως ακριβώς δηλαδή και στις μπουκιές βανίλιας (κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες). Εγώ βέβαια, για να απασχολήσω τα παιδιά, προτίμησα να απλώσω το ζυμάρι με τον πλάστη και το έκοψαν σε σχέδια με κουπ πατ.
Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς - αντίσταση- για περίπου 8 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.


Πριν κρυώσει η κουβερτούρα πασπαλίζουμε με τα κομμάτια της σπασμένης καραμέλας.


Αυτό ήταν! Μέσα σε λίγη ώρα η σοκολάτα κρυώνει και είναι έτοιμα να καταναλωθούν ή να μπουν σε ένα μεταλλικό κουτί που θα τα κρατήσει φρέσκα για αρκετές ημέρες.


Εναλλακτικά μπορείτε να παραλείψετε την κουβερτούρα από πάνω και να προσθέσετε απευθείας στη ζύμη 50 γρ κουβερτούρα σε σταγόνες.
Επίσης μπορείτε να μην πασπαλίσετε τα μπισκότα με την καραμέλα, αλλά οι συγκεκριμένες αφήνουν στο τέλος μια δροσερή κι ελαφριά γεύση, που σπάει την υπερβολή της σοκολάτας (είμαι καραμελού, τι να κάνουμε;)


Ελπίζω να περάσατε όμορφα αυτές τις ημέρες και να περάσετε ακόμη καλύτερα σήμερα, αν και κάποιοι δουλεύουν, αφού αυτή η Κυριακή μάς προέκυψε εργάσιμη... 
Καλό υπόλοιπο Κυριακής! Λιγότερο από 10 μέρες ως τα Χριστούγεννα ε; Πως περνάει ο καιρός...

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook


11 σχόλια:

  1. Ομορφα και λαχταριστα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιαμ!! Και ευκολη η συνταγή,και φαινονται και πεντανόστημα! ^-^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο πολύ ταιριάζει το καραμελένιο ροζ με τη σοκολάτα........ Υπέροχα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό ήταν ! Σε κάνω unfollow. Όχι αγάπη μου, δεν θα με κάνεις εσύ μπόζο :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία φαίνονται, αμα αδειάσω κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσω και εγώ. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωπώ.. βλέπω παντού σοκολατένια γλυκίσματα.. έχω τρελαθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πεντανόστιμα και εύκολα!!! Σημειώνεται η συνταγή για να εκτελεστεί άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και λαχταριστα και χριστουγεννιατικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φανταστικά φαίνονται τα μπισκοτάκια!! Και εξαιρετικά εύκολα!! 'Γεια στα χεράκια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!