Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

4+1 ιδέες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Χμμ τα έχουμε ξαναπεί, διακοσμήτρια δεν είμαι! Έχουμε όμως επίσης ξαναπεί, πόσο μεγάλη είναι η αγάπη μου για τη διακόσμηση και τις κατασκευές. Κάπου εδώ κολλάει και η σημερινή ανάρτηση. Διότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φαντάζομαι ότι κάποιοι έχετε προγραμματίσει όμορφες μαζώξεις και τραπεζώματα στα σπίτια σας.
Σκέφτηκα λοιπόν, να σας προτείνω κάποιες ιδέες από δικά μου παλιά τραπεζώματα. Εκτός αυτού, έπεσα επάνω σε κάποιες πολύ όμορφες ιδέες (στο ίντερνετ, που αλλού;), που αφορούν στο στρώσιμο του γιορτινού τραπεζιού και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τις δοκιμάσω και να τις μοιραστώ μαζί σας!


Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Στόλισμα σε γήινα χρώματα και με φυσικά υλικά, όπως κουκουνάρια, όμορφα κλαδιά ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην πλούσια φύση.
Μου αρέσει πολύ μαζί με τα μαχαιροπίρουνα να δένω και κάτι μικρό, το οποίο οι καλεσμένοι μπορούν να πάρουν μαζί τους φεύγοντας.


Αυτό που επίσης βρίσκω πολύ όμορφο, είναι να αναγράφεται το όνομα του κάθε καλεσμένου σε ένα καρτελάκι ή (όπως εδώ) σε ένα μικρό διακοσμητικό, ώστε να βρίσκει ο καθένας τη θέση του. Κι επειδή τα κεριά ομορφαίνουν το τραπέζι και δημιουργούν ατμόσφαιρα, τοποθέτησα μερικά στις θήκες που κανονικά προορίζονται για τον σιμιγδαλένιο χαλβά (για τον οποίο μου φτάνει μόνο μία, οι υπόλοιπες διακοσμούνται!).


Tο παρακάτω αστεράκι με γοήτευσε πολύ όταν το είδα και προσπάθησα να το φτιάξω. Μια όμορφη τσαχπινιά για να στολιστούν τα πιάτα! Δεν είναι δύσκολο και ειδικά αν μετατρέψετε τις χαρτοπετσέτες σε αστέρια την προηγούμενη του δείπνου, τότε δεν θα αγχωθείτε καθόλου. Για να το φτιάξετε, παρακολουθείστε αυτό το βιντεάκι (κλικ), που δείχνει τον τρόπο κατασκευής βήμα-βήμα.


Και βέβαια για κάθε καλεσμένο, υπάρχει τυλιγμένο στα μαχαιροπίρουνα ένα κουδουνάκι, έτσι για το καλό.


Αυτό το ελατάκι είναι το αγαπημένο μου και το ξετρύπωσα απ' το pinterest. Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να το φτιάξει, είναι μια τετράγωνη μικρή πετσέτα και έναν συνδετήρα για να το σταθεροποιήσει. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη φωτογραφία αν θέλετε κι εσείς να το φτιάξετε.
Τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτε περισσότερο από αστέρια γλυκάνισου, ξυλάκια κανέλας και κεράκια.


Για το τέλος άφησα αυτό το στολισμένο τραπέζι σε λευκό και χρυσό. Επέλεξα όλα τα αντικείμενα που είχα σε αυτούς τους χρωματισμούς και τα τοποθέτησα στο κέντρο της τραπεζαρίας. Κεριά, τα οποία τοποθέτησα επάνω σε φέτες ξύλου, χριστουγεννιάτικες μπάλες κι ένα κλαδί με μικρά στολίδια.


Και για τους καλεσμένους έντυσα κουτάκια από σπίρτα με χρυσόχαρτο κι έβαλα μέσα μικρά σοκολατάκια. 
Σε αυτά τα κουτάκια χωράνε διάφορα αντικείμενα, όπως μικρά στολίδια, μπρελόκ, μία σοκολάτα, ένα μήνυμα κα.


Αυτά προς το παρόν.
Αν πάλι θέλετε να δείτε περισσότερες ιδέες διακόσμησης, ρίξτε μια ματιά στην πρόσφατη και σχετική ανάρτηση της αδερφής μου.


Το μόνο που μένει, είναι σας ευχηθώ καλά τραπεζώματα και να περάσετε όμορφα όλοι, συγκεντρωμένοι γύρω από όμορφα τραπέζια. 
Καλημέρα σε όλους!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

18 σχόλια:

  1. πολύ πολύ όμορφα όλα !! πολλά φιλιά Λιτσάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο το χρυσαφί τραπέζι σου Λίτσα, όπως και η ιδέα με τα σπιρτόκουτα.Αυτές τις φέτες ξύλου που βλέπω και σε σενα και στην αδερφή σου που τις βρίσκουμε; Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vaya μου είναι απλό. Αν έχεις ξύλα στον κήπο ή το μπαλκόνι σου (εμείς έχουμε πολλά αφού καίμε μόνο ξύλα), βάζεις τον άντρα σου ή τον αδερφό σου ή τον μπαμπά σου να σου κόψουν ένα μεγάλο κούτσουρο σε φέτες χοχοχο. Είδες πόσο απλό; Ε τόσα ξύλα, να μην τα κάψουμε όλα! ;-)
      Φιλιά

      Διαγραφή
    2. Σωστά! για κάτσε να "στρώσω" τον σύζυγο, χαχα! Καλημέρα.

      Διαγραφή
  3. Καταπληκτικές οι ιδέες σου, αλλά περισσότερο ξεχωρίζω το χρυσό σπιρτόκουτο. Είναι πραγματικό ονειρικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ιδεές σου είναι όπως πάντα καταπληκτικές...Ανυπομονώ για κάθε νέα σου ανάρτηση!Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφες όλες οι προτάσεις σου!! Πολύ μου άρεσε το σπιρτόκουτο, η καρέκλα Άι Βασίλης, ο μωβ τάρανδος, το έλατο από πετσέτα... εύγε, εύγε, εύγε. Πολύ τυχεροί οι καλεσμένοι σου! Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανταστικές ιδέες! Ιδιαίτερα μου άρεσε το μωβάκι αλλά θα το έκανα με την πετσέτα αστέρι! Αλλάγές γίνονται έτσι; χιχι! Στο σπιρτόκουτο μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μέσα κάτι που να μην έρχεται σε επαφή το σοκολατάκι με το κουτί; Πόσο καλά καθαρίζετε αφού πριν είχε σπίρτα; Μια μικρή απορία! Φιλιά!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα ντύνεις το κουτάκι με λαδόκολλα και είναι έτοιμο. :-)

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ότι πιο δημιουργική εποχή από τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει...έχουν πέσει ιδέες και κατασκευές απίθανες ! Πάρα πολύ όμορφα πράγματα μας έδειξες και μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχες ιδέες Λίτσα! Ξεχώρισα την +1 !!!! Απίθανος χρυσός διάκοσμος!!! Τα κουτάκια πανέμορφα! Πολλά γιορτινά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειναι τοσο ομορφες και πρωτοτυπες οι ιδεες σου!!!τελειααα ολα!!σιγουρα θα κανω κατι απο ολα !!γιορτες ερχονται :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ είμαι φραουλένια μου. Ακόμα δεν σε έκανα unfollow (xoxoxo). Είσαι φοβερή! Δεν ξέρω τι να πω πια με σένα. Είσαι άφταστη Λιτσάκι. Τόσην ώρα νόμιζα πως οι φωτογραφίες ήταν από κάποιο περιοδικό διακόσμησης. Μπράβο βρε Λιτσάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι πανέμορφες ιδέες!
    Εντυπωσιακές όλες τους και πραγματικά αναδεικνύουν το τραπέζι και χαρίζουν στα Χριστούγεννα την κομψότητα που τους αξίζει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόση ώρα χαζευω με αυτά που βλέπω να ήξερες!! με το στόλισμα του τραπεζιού..ασχολούμε πολλα χρονια στο σπίτι και οι ιδέες μου έχουν στερέψει.. χαρηκα που ήρθα .. και θα ανανεώσω το στόλισμα..να εχεις τις πιο ωραίες γιορτές σου φετος με υγεια και χαμόγελα..φιλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μοναδικές προτάσεις για να στολίσουμε το γιορτινό μας τραπέζι!!!!
    Να περάσετε όμορφα!!!! Καλές γιορτές!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα αδερφή με τις ομορφιές σου. Λοιπόν στην μαμά αρέσει το αστέρι και το δεντράκι .Εγώ ενθουσιάστηκα με το δεντράκι και βέβαια με τα μικρά κουκουνάρια. Στο δικό μου τέλειο σπιρτόκουτο θέλω να κοιμάται ένα άσπρο ποντικάκι...όπως στα παραμύθια...Το τραπέζι στο τέλος είναι όνειρο με τις χρυσές πινελιές του. Σε γλυκοφιλούμε και σου ευχόμαστε καλά τραπεζώματαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ όμορφες οι ιδέες σου! Το χρυσό κουτάκι με τα σοκολατάκια καταπληκτικό! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!