Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Sweethearts

Λίγες ημέρες πριν την μεγάάάλη μέρα του Αγ. Βαλεντίνου, είπα να ξαναμπώ στην κουζίνα και να παίξω με σοκολάτες, μαρμελάδες και καρδιές. Τελικά η μέρα των ερωτευμένων είναι η ιδανική αφορμή για γλυκούς πειραματισμούς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμένα...
Και να το "αγαπησιάρικο" αποτέλεσμα! Λευκά, ροζ, κας κας, καρδούλες μικρές και μεγάλες, έρωτας παντού σας λέω!


Η συνταγή απλή. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο μπισκότα, ενωμένα με μαρμελάδα και γλασαρισμένα με λευκή κουβερτούρα.

Υλικά:
100 γρ κρύο βούτυρο
50 γρ άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκος αυγού
200 γρ αλεύρι
μαρμελάδα της προτίμησής σας (εγώ έβαλα φράουλα)
200 γρ λευκή κουβερτούρα
κας κας ή ό,τι άλλο θέλετε για να στολίσετε τις καρδιές
ξυλάκια (θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής ή χειροτεχνίας ή περιτυλίγματος και συσκευασίας. Αν δεν τα βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια για σουβλάκια)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι σε μια απαλή κρέμα. Ρίχνουμε και τον κρόκο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε όλο με μια κίνηση στο μείγμα. Με το χέρι πια δουλεύουμε το μείγμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι (αν τρίβεται προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας γάλα ή νερό ). Το βάζουμε για δύο ώρες στο ψυγείο.
Ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη, ώστε να έχει περίπου 3mm πάχος και κόβουμε με κουπάτ τις καρδιές. Τις τοποθετούμε στο ταψί (με αντικολλητικό χαρτί) και στο κέντρο τους βάζουμε λίγη μαρμελάδα. Έπειτα έχει σειρά το ξυλάκι και φροντίζουμε να το βάλουμε όσο πιο βαθιά γίνεται. Τοποθετούμε πάνω της μια άλλη καρδιά και τις πιέζουμε με τα δάχτυλα περιμετρικά, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.


Αν δεν θέλετε γεμιστές καρδιές, τότε φροντίστε να έχουν πάχος  4mm και στο πίσω μέρος τους κολλήστε τα ξυλάκια με λίγο ζυμάρι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς  (αντίσταση) για 10-12 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν, λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και βουτάμε μέσα τις καρδιές (εγώ προτίμησα να αλείψω, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, μόνο την επάνω επιφάνεια).
Στολίζουμε με ζαχαρωτά ή και ψιλοκομμένα, αποξηραμένα φρούτα.



Είναι τραγανές και νόστιμες, αλλά αν σας φαίνεται γλυκιά η λευκή κουβερτούρα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαύρη.
Επίσης η μαρμελάδα τούς πάει πολύ και γευστικά και εμφανισιακά!



Σας φιλώ κι εύχομαι να είστε πάντα ερωτοχτυπημένοι!


Καλή εβδομάδα
Litsa


Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

20 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα, υπέροχα όπως πάντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εβδομάδα της αγάπης...μόλις ξεκινά!
    Γλυκειά οπως και οι λιχουδιές σου!!!
    Γιατί δεν ανοίγεις ενα ωραιότατο ζαχαροπλαστείο; Τέτοια ταλέντα,γιατί να πανε χαμένα;
    Λιτσάκι μου,καλή σου μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερουδια!
    αν και δεν ειμαι του Αγιου Βαλεντινου (μια αλλεργια την εχω σε οτι μας εχουν ''φορεσει'' κατα καποιο τροπο), ομολογω οτι οι καρδουλες σου ειναι απλα υπεροχες!! σκετη γλυκα σαν και σενα!!

    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Φανταστικά τα γλυκάκια σου!Με υπέροχη εμφάνιση και σίγουρα τέλεια γεύση!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα Λιτσάκι!! τα μπισκοτάκια σου φαίνονται ονειρεμένα!!!!!! ευχαριστούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιτσάκι μου με τα ωραία σου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι εγγύηση στα γλυκά σου (και στις κατασκευές και στις προτάσεις γενικότερα!!) οπότε θα τα φτιάξω σίγουρα Λιτσάκι! Βέβαια είναι κομματάκι δύσκολα αυτά αλλά που θα μου πάνε τα άτιμα:)
    Όλα για τον έρωτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φανταστικά έγιναν! Ή μάλλον τα έκανες! Για μένα είναι γλυκιά η λευκή σοκολάτα αλλά κερδίζει σίγουρα στη διακόσμηση! Είναι πιο romantique, ε;
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πράγματι η λευκή σοκολάτα είναι η ιδανικότερη επιλογή. Για άλλη μια φορά μπράβο σου για αυτή την γλυκειά παρασκευή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ τα μπισκότάκια σου φαίνονται νοστιμότατα! Κρατάω την συνταγή για μελλοντική χρήση! Πολύ χαίρομαι που ανακάλυψα το μπλογκ σου! Οι αναρτήσεις σου είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσες! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όμορφες καρδιές, γεμάτες γλύκα..σαν τον έρωτα!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι φανταστικές λιχουδιές ετοιμασες πάλι Λιτσάκι;
    Νομίζω ότι τις αδικούμε περιορίζοντάς τες στη μέρα του αγίου Βαλεντινου, ήδη βλέπω τις καρδούλες να μεταλλάσονται σε χιλια δυο σχήματα και να φιγουράρουν στα παιδικά πάρτι!
    Φιλιά ,καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιαμ....γιαμμμμ!!!! Υπέροχες καρδούλες, φαντάζουν τόόόόσο λαχταριστές!!!! Να είναι πάντα τόσο γλυκά γεμάτη η καρδιά σου, όσο και η συνταγή σου, εύχομαι!!! Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λιτσάκι τα φραουλενια σου καρδουλίνια ειναι φανταστικά!!!!ποιος να τους αντισταθεί;;;καλοφάγωτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ Λίτσάκι τι μου κανεις και ειμαι σε μια πολυ περιοριστικη διατροφη τωρα τελευταια και ζηλευω 3πλα κ 4πλα!!! Φαινονται υπεροχα και οταν με το καλο ξαναμπει η ζαχαρη οι μαρμελαδες και ολα τα καλα ξανα στη διατροφη μου θα τα τιμησω!!! Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα έφτιαξα με μαύρη κουβερτουρα και χωρίς γέμιση!!!
    Να πω μόνο ότι τα έφτιαξα για το Βαλεντίνο μου και τα τρώνε τα μικρά Βαλεντινάκια!!!!
    Φταίω που έγιναν τόσο ανάρπαστα????
    Λίτσα σου έστειλα φώτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι υπέροχα!! Μα τι χρυσοχέρα που είσαι, μπράβο σου!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πω πω είναι τέλειες οι καρδούλες σου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!