Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Κάνε μια ευχή

Ψάχνοντας στο Internet έπεσα επάνω σε κάτι όμορφα αστεράκια που μοιάζουν με ζαχαρωτά, φτιαγμένα από χαρτί. Προσπάθησα να τα φτιάξω κι εγώ και τελικά είναι πολύ εύκολο!
Δείτε πόσο όμορφα είναι.



Εδώ μπορείτε να δείτε πως ακριβώς κατασκευάζονται. Για όσους δεν μιλούν γερμανικά, θα το μεταφράσω εγώ. Εσείς απλά θα ανατρέχετε στις εικόνες. Ξεκινάμε λοιπόν:

  1. Κόβετε μια σελίδα Α4 κατά μήκος, σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ. Το χαρτί να μην είναι πολύ σκληρό.
  2. Στην μία άκρη της λωρίδας, κάνετε έναν κόμπο και προσέχετε να μην διπλωθεί καμία πλευρά του (αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο, όσο πιο σφιχτός και ατσαλάκωτος ο κόμπος, τόσο πιο όμορφο το αστέρι). Τον πιέζετε για να γίνει επίπεδος.
  3. Κόβετε την κοντή άκρη κι ό,τι περισσεύει το γυρίζετε προς τα μέσα. Έπειτα περιστρέφετε την μακριά άκρη γύρω από τον κόμπο. Θα πρέπει να είναι πάντα παράλληλη σε μία πλευρά στου πενταγώνου που δημιουργείται. Βασικά θα δείτε..., είναι σαν να πηγαίνει από μόνη της. Να θυμάστε ότι  θέλετε να κατασκευάσετε ένα πεντάγωνο. Στο τέλος, δεν χρειάζεται κόλλα, απλώς χώνεται την άκρη που περισσεύει κάτω από την τελευταία δίπλα.
  4. Πιέζετε τις πλευρές του πενταγώνου, έτσι ώστε να πάρει όγκο και να δημιουργηθεί ένα μικρό και όμορφο αστεράκι!
Θα σας βοηθήσουν πολύ οι φωτογραφίες από το site που σας έδωσα παραπάνω.

 Με αυτά τα καταπληκτικά αστεράκια απασχόλησα τον τρίχρονο γιόκα μου για αρκετή ώρα. Και στο τέλος μπορούν να στολίσουν κάποιο παιδικό δωμάτιο!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!

L.

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

7 σχόλια:

  1. EISTE TRELES THEOTRELES OIKOGENEIAKWS....TO BLOG SOU MEKANEI NA AISTHANOMAI AXRISTI TEBELA....FILAKIAAAAAAA!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι καταπλικτικιή ιδέα αδερφή!!! Μπορείς να γράωεις και κάτι μέσα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I don't understand Greek, but your stars are so lovely! Nice colours. Thanks for putting my link :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο μα πόσο τρελή είσαι????Καλή αρχή κουκλάκι ζωγραφιστο!!!!!!(Φτου σου κοπελάρα μου...έτσι για να μη σε πιάσει το κακό μάτι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oh du sprichst Deutsch :D Sorry, das wusste ich nicht. Aber vielleicht ist dein schöner Blog ja eine Anregung für mich, ein bisschen Griechisch zu lernen :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ ομορφα!!εχεις σκεφτει τι μπορουμε να τα κανουμε αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ και αρκετό καιρό τα είδα κι εγω τυχαία σε κάποιο βιντεάκι στο u-tube. Είναι πανεύκολα και όταν βαριέμαι ξετρυπώνω τις ταινίες που έχω κόψει κατα καιρούς σε διάφορα χρώματα και φτιάχνω μερικα αστεράκια.
    Μια χρήση τους είναι το να τα περάσεις σε κλωστή ή πετονιά και να φτιάξεις γιρλάντες για το παιδικό δωμάτιο (mobile,στις κουρτίνες,πανω απτο κρεβατάκι του μωρού,να κρέμονται απτο φωτιστικο)ή με πετονια και χρυσαφί χαρτί ...γύρω από το δέντρο ,στο τζάκι,σε έναν τοίχο ,στις κουρτίνες, στην κουζίνα....everywhere!!! Ερχονται χριστούγεννα... just imagine!......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!